Relacja z kursu Erasmus+ BIP „Achieving Sustainable Development Goals through Chemistry, Chemical and Food Technology”

logo

Relacja z udziału w międzynarodowym intensywnym kursie Erasmus+ BIP (Blended Intensive Programme) „Achieving Sustainable Development Goals through Chemistry, Chemical and Food Technology”

foto

W dniach 7-11 kwietnia 2025 r. grupa studentów i doktorantów Uniwersytetu Gdańskiego (Hanna Zagórska, Daniel Górzyński, Natalia Wiszowska, Julia Dunajska, Anna Rojewska, Marek Chajduk) uczestniczyła w międzynarodowym intensywnym kursie (Blended Intensive Programme, BIP) „Achieving Sustainable Development Goals through Chemistry, Chemical and Food Technology zorganizowanym przez Uniwersytet w Splicie (Chorwacja) w ramach programu Erasmus+ oraz sojuszu SEA-EU. Program obejmował serię wykładów, zajęć warsztatowych i projektowych oraz wizytę w firmie Stella Croatica słynącej z produkcji wysokiej jakości oliwy z oliwek.

Jednym z prowadzących z ramienia Wydziału Chemii UG była dr inż. Aleksandra Pieczyńska, która wygłosiła wykład na temat „Advanced oxidation processes for water and wastewater treatment”.

foto                          foto

foto

foto

foto

Pokaż rejestr zmian

Data publikacji: czwartek, 24. Kwiecień 2025 - 10:56; osoba wprowadzająca: Andrzej Nowacki Ostatnia zmiana: czwartek, 24. Kwiecień 2025 - 11:11; osoba wprowadzająca: Andrzej Nowacki